Лиотон 1000® при спорт

Спортни травми

Когато спортувате, травми и наранявания могат да се случат лесно. Занимания като бягане, фитнес, каране на колело, футбол или други състезателни спортове могат бързо да предизвикат травми.

Ако при травма кръвоносният съд се разкъса и кръвта навлезе в околните тъкани, се образува синина. Синините и контузиите могат да се случат лесно. Когато това се случи, напуснене спортната площадка и започнете да охлаждате нараненото място веднага. Това ще облекчи болката и ще намали притока на кръв към тъканта.

Футболист с травма и лекар с Лиотон 1000®

Противооточно действие на Лиотон 1000®

При изкълчване, навяхване и травми Лиотон 1000® действа директно върху нараненото място. Хепаринът, активното вещество в Лиотон 1000®, подпомага разнасянето на подкожните синини. На мястото на нанасяне хепаринът създава усещане за приятно охлаждане. В спортния сак на всеки активно спортуващ човек трябва да има гел като Лиотон 1000®

Внимание: Лиотон 1000® не трябва да се прилага върху открити рани.

Предпазване от травми

Натъртванията и навяхванията със сигурност са най-честите спортни травми. Най-добрият начин за предпазване е правилното загряване преди тренировка. Пропускането му може бързо да стресира и изтощи организма и да сложи внезапен край на удоволствието от спортната активност. Важна е също и подходящата екипировка, като спортни обувки и функционално облекло, предпазващо от студ, дъжд и вятър. За да избегнете травми, съобразете спортните занимания с възможностите си. При загубата на течности приемайте напитки с електролити.