Активното вещество хепарин

Какво представлява хепаринът?

Хепаринът е съединение от естествен произход, което е най-известно с влиянието си върху каскадата на съсирване на кръвта. Хепаринът има противосъсирващи, противовъзпалителни и противооточни свойства.

Как действа хепаринът?

Известно е че хепаринът, основното активно вещество в Лиотон 1000®, действа по няколко начина. Като въздейства върху възпалителните медиатори, той може да облекчи симптоми като дразнене и болка. Освен това хепаринът помага за намаляване на излива от възпалените вени и това може да неутрализира отока. В допълнение той намалява съсирването на кръвта и спомага за подобряване на циркулацията.

Ефектите на хепарина върху възпалението, венозния излив и съсирването на кръвта позволяват на Лиотон 1000® да облекчи симптомите при заболявания на повърхностните вени.

Гледайте видеото, за да разберете как действа хепаринът!

Защо се нарича Лиотон 1000®?

Лиотон 1000® съдържа 1000 международни единици хепарин на грам. Тази висока концентрация и гел формата помагат на активното вещество хепарин да проникне през кожата в по-висока степен. Затова Лиотон 1000® превъзхожда форми за приложение върху кожата като маз.